TERMENI SI CONDITII

Site-ul www.jaluzeleonline.ro este proprietatea SC LOTEXCO IMPEX SRL, cu sediul în str.Timis Triaj nr 6,Brasov,cod 500240,Romania, înregistrata la Registrul Comerţului sub numărul J08/1275/2005, CUI RO17598406, titulară a contului nr. RO90BTRL00801202162046XX, deschis la Banca Transilvania Brasov, numită în continuare SC LOTEXCO IMPEX SRL.

Folosirea acestui site implică acceptarea termenilor şi condiţiillor de mai jos. Recomandăm citirea cu atenţie a acestora. SC LOTEXCO IMPEX SRL  îşi asumă dreptul de a modifica aceste prevederi fără o altă notificare. Cea mai recentă versiune poate fi găsită accesând această pagină, numită "Termeni şi condiţii".

SC LOTEXCO IMPEX SRL garantează utilizatorului acces limitat, în interes personal (efectuarea de comenzi online, informare), pe site-ul www.jaluzeleonline.ro şi nu îi conferă dreptul de a descărca sau de a modifica parţial sau integral site-ul, de a reproduce parţial sau integral site-ul, de a copia, de a vinde/revinde sau de a exploata site-ul în orice altă manieră, în scopuri comerciale sau contrare intereselor companiei SC LOTEXCO IMPEX SRL.

Dreptul de a crea o legătură web - link - către www.jaluzeleonline.ro  este limitat, neexclusiv şi revocabil, şi este acordat atât timp cât nu aduce neajunsuri de orice fel pentru SC LOTEXCO IMPEX SRL  sau oricăruia dintre partenerii noştri, numai după obţinerea în scris sau prin e-mail a acordului nostru.

1. Dreptul de autor al SC LOTEXCO IMPEX SRL asupra informaţiilor publicate pe site

Întregul conţinut al site-ului www.jaluzeleonline.ro  - imagini, texte, grafice, simboluri, elemente de grafică web, e-mail-uri, scripturi, programe şi alte date - este proprietatea SC LOTEXCO IMPEX SRL şi a furnizorilor săi şi este apărat de Legea pentru protecţia drepturilor de autor (legea nr. 8/1996) şi de legile privind proprietatea intelectuală şi industrială. Folosirea fără acordul SC LOTEXCO IMPEX SRL a oricărora din elementele enumerate mai sus se pedepseşte conform legislaţiei în vigoare. Se permite folosirea site-ului www.jaluzeleonline.ro  numai în limitele menţionate în prezentul document.

În cazul în care suspectaţi că unul sau mai multe din materialele de pe site-ul www.jaluzeleonline.ro încalcă legea drepturilor de autor, vă rugăm să sesizaţi acest lucru prin trimiterea unui e-mail la adresa office@lotexco.ro. 

2. Produsele şi serviciile oferite de SC LOTEXCO IMPEX SRL pe site-ul www.jaluzeleonline.ro , politica de preţuri

SC LOTEXCO IMPEX SRL îşi rezervă dreptul de a-şi selecta clienţii. Produsele comercializate prin intermediul www.jaluzeleonline.ro  sunt noi  şi în momentul livrării sunt însoţite de factură fiscală, conform legislaţiei în vigoare. Produsele şi serviciile sunt oferite în condiţiile respectării prevederilor prezentului document şi în limita stocului disponibil. Din acest motiv SC LOTEXCO IMPEX SRL  îşi rezervă dreptul de a nu onora o anumită comandă în cazul în care respectivul produs nu se mai regăseşte în oferta curentă a furnizorilor nostri.

Preţurile prezentate pe site nu includ TVA şi desemenea nu includ masuratorile,nu includ montajul,nu includ costurile de livrare, în afara cazului in care se specifica altfel.Preţul de achiziţie tipărit pe factură va fi acelaşi cu cel stabilit de agentul de vânzări al SC LOTEXCO IMPEX SRL, în momentul confirmării comenzii ca fiind comandă fermă.

SC LOTEXCO IMPEX SRL depune eforturi pentru pastrarea acuratetii informatiilor de pe site insa,foarte rar,unele produse pot avea pe site preţuri greşite, stabilite în mod eronat de către aplicaţia noastră informatică. În aceste condiţii, întotdeauna se consideră preţ final cel acceptat de către client în cadrul discuţiilor purtate cu agentii de vânzări ai SC LOTEXCO IMPEX SRL.

SC LOTEXCO IMPEX SRL nu oferă nicio garanţie, în mod expres, nici implicit, în ceea ce priveşte inclusiv, dar fără limitare la, funcţionarea acestui site, informaţia, corectitudinea descrierilor, actualizarea conţinutului, produsele de pe site precum şi potrivirea lor pentru un anumit scop. Utilizatorii sunt de acord în mod expres că folosirea acestui site şi cumpărarea produselor sau serviciilor conexe se face pe propriul risc. Imaginile publicate pe site sunt cu strict cu titlu de exemplu, iar produsele livrate pot diferi de imaginile prezentate în orice mod (culoare, accesorii, aspect, etc.).

Informaţiile care prezintă un produs pe site (descrierile produselor, specificaţii tehnice, imagini, simboluri) au caracter strict orientativ. SC LOTEXCO IMPEX SRL  îşi rezervă dreptul de a modifica descrierile şi specficaţiile produselor fără o notificare prealabilă.

3. Plata produselor

Plata produselor comandate pe site-ul www.jaluzeleonline.ro, conform acestor "Termeni şi condiţii", se poate efectua ramburs (la primirea coletului), prin card bancar sau prin transfer bancar.

Avand in vedere specificul comenzilor (produse executate dupa specificatiile prezentate de consumator) si avand in vedere ca produsele nu sunt pe stoc,SC LOTEXCO IMPEX SRL isi rezerva dreptul de a solicita plata unui avans de minimum 30 % din valoarea comenzii,avans care va fi platit cu card bancar sau prin transfer bancar. Neplata avansului duce automat la anularea comenzii şi, implicit, a contractului. Prin plata avansului, contractul intră în vigoare şi Clientul acceptă aceşti termeni şi condiții. Restul de plată se achită înainte de livrarea produselor sau ramburs.

4. Livrarea produselor

Livrarea produselor se va face prin curier oriunde în ţară. SC LOTEXCO IMPEX SRL îşi rezervă dreptul de a confirma comenzile înainte de onorarea lor prin contactarea clienţilor. Costurile de expediere vor fi comunicate clienţilor înainte de livrarea produselor comandate.

În cazul în care clientul nu este găsit la adresa menţionată, în intervalul orar stabilit de comun acord, curierul nostru va reveni încă o dată după ce reuşeşte să ia contact cu acesta, după care comanda va fi anulată şi produsul returnat la sediu, clientul urmând să suporte costurile unei noi livrari, indiferent de valoarea produselor comandate.

Recepţia produselor reprezintă acceptul clientului că produsele au ajuns în stare bună şi corespund cantitativ şi calitativ cu ceea ce s-a comandat. Recepţia este facută în momentul semnării documentelor fiscale legale ce însoţesc coletul. Factura constituie contract de vânzare/cumpărare conform legislaţiei româneşti în vigoare. Clientul îşi exprimă acordul explicit la semnarea facturii cu privire la faptul că a primit produsele care sunt conforme cu comanda şi cu nevoile acestuia.

Produsele vor fi livrate până în faţa imobilului în care clientul îşi are domiciliul sau sediul. Masuratorile si montajul precum şi manipularea produselor nu fac obiectul prezentului contract, acestea căzând în sarcina clientului.

SC LOTEXCO IMPEX SRL îşi rezervă dreptul să întârzie sau să anuleze livrări ale produselor comandate dacă acestea nu pot fi onorate din motive independente de SC LOTEXCO IMPEX SRL care includ dar nu se limiteaza la acestea: greve, acte de terorism, incendii, explozii, acţiuni guvernamentale, inundaţii, proteste, tulburări civile sau alte impedimente de forţă majoră conform uzanţelor legii româneşti.

În afară de cazul în care este agreat diferit de către SC LOTEXCO IMPEX SRL şi client, SC LOTEXCO IMPEX SRL se descarcă de riscurile şi responsabilităţile asociate cu produsele comadate de client în momentul predării acestora către societatea de curierat intern cu care SC LOTEXCO IMPEX SRL colaborează sau către reprezentantul clientului.

Valoarea maximă a daunelor ce pot fi plătite de SC LOTEXCO IMPEX SRL faţă de orice client în cazul nelivrării sau a livrării necorespunzatoare este valoarea sumei încasate de SC LOTEXCO IMPEX SRL de la acest client.

5. Promoţii şi Oferte speciale

SC LOTEXCO IMPEX SRL stabileşte regulamentele promoţiilor şi ale ofertelor speciale pe care le organizează. Promoţiile si ofertele speciale se aplică doar comenzilor care sunt înregistrate de către companie în perioada de timp specificată pe site şi în care promoţia este validă şi numai în limita stocului disponibil. Nu garantăm disponibilitatea pe stoc a produselor pentru promoţie şi o putem întrerupe sau anula în orice moment fără nicio notificare prealabilă.

6. Garanţia produselor

SC LOTEXCO IMPEX SRL asigură și garantează conformitatea bunurilor achiziționate precum și eventualele vicii ascunse. SC LOTEXCO IMPEX SRL se angajează să livreze produsul conform cu descrierea din cadrul site-ului www.jaluzeleonline.ro .

Răspunderea SC LOTEXCO IMPEX SRL este angajată dacă lipsa de conformitate a produsului apare      într-un termen de 2 ani calculat de la data livrării și dacă Clientul informează SC LOTEXCO IMPEX SRL  despre apariția lipsei de conformitate în termen de 15 zile de la data la care a constatat-o. În cazul în care la livrare se constată o lipsă de conformitate a unui produs din factură, Clientul are dreptul de a cere repararea într-o perioadă rezonabilă sau înlocuirea produsului. Dacă aceste operații nu sunt posibile, Clientul are dreptul de a cere să beneficieze de o reducere corespunzătoare a prețului sau de rezoluțiunea contractului, în acord cu legea nr. 449/2003 completată de OUG nr. 174/2008.

SC LOTEXCO IMPEX SRL nu își asumă nici o răspundere pentru execuția și consecințele serviciilor de masurare,manipulare, transport, montaj și instalare executate de terți, atunci când produsul a fost deteriorat.SC LOTEXCO IMPEX SRL nu își asumă nici o răspundere privind consecințele pe care le-ar avea utilizarea sau întreținerea greșită a produselor. Nu se consideră a fi lipsă de conformitate dacă în momentul încheierii facturii Clientul a cunoscut sau nu putea, în mod rezonabil, să nu cunoască această lipsă de conformitate. Clientul este de acord cu faptul că produsele manufacturate și cele din materiale naturale precum textilele sau lemnul nu pot fi fabricate identic din punct de vedere al texturii, nuanțelor de culoare pe diferite suprafețe și a particularităților aparente pe material. Clientul este de acord cu faptul că produsele din material textile si lemn pot prezenta mici diferente de culoare sau textura în funcție de natura materialului intre loturi consecutive ale aceluiasi material.Deasemenea,Clientul este de acord ca,in functie de monitorul pe care ruleaza imaginile produselor de pe site,pot aparea diferente de culoare ale produselor si este de acord ca acestea nu pot fi considerate defecte de calitate si nu pot constitui motive de reclamatie.

Condiţiile de garanţie sunt în conformitate cu Legea 449/2003 (modificată prin O.U.G. nr. 174/2008) şi O.G. 21/1992. La solicitarea garanţiei este necesară prezentarea produsului împreună cu accesoriile aferente şi copie de pe factura fiscală. În cazul în care produsele ajung neînsoţite de aceste documente, produsele pot fi returnate solicitantului/expeditorului fără a i se soluţiona garanţia.

Garanţia oferită pentru produsele prezentate pe site este de 2 ani de zile. Termenul de garanţie curge de la data vânzării produsului. În această perioadă, dacă deficiențele nu sunt imputabile Clientului, SC LOTEXCO IMPEX SRL își asumă responsabilitatea reparării sau înlocuirii produsului pe cheltuiala sa. După efectuarea livrării Clientul nu mai poate invoca deficiențe cantitative sau deficiențe pe care, în mod rezonabil, nu putea să nu le vadă la momentul livrării. După recepție sunt riscuri asumate integral de Cumpărător.

Garanţia se pierde în următoarele situaţii:

a.în cazul intervenţiilor sau reparaţiilor produsului executate de persoane neautorizate;

b.în cazul utilizării produsului pentru alte scopuri decât cele pentru care a fost conceput şi recomandat;

c.în cazul nerespectării de către cumpărător a indicatiilor de întreţinere:

-Roletele textile,zebrele,jaluzelele plisate,panourile japoneze si jaluzelele romane se curata periodic de praf cu un pamatuf electrostatic.Daca este necesar,materialele textile pot fi curatate cu o laveta umeda,cu apa calduta,pe ambele parti.

-Jaluzelele verticale se curata periodic de praf cu un pamatuf electrostatic.Daca este necesar lamelele textile pot fi curatate cu o laveta umeda,cu apa calduta,pe ambele parti.                                                            -Jaluzelele orizontale de lemn sau de aluminiu se curata periodic de praf cu un pamatuf electrostatic.In caz de nevoie pot fi sterse cu o carpa umeda sau un burete moale,un pic umede.

In nici un caz produsele noastre nu vor fi curatate in masina de spalat rufe sau vase si deasemenea ,produsele noastre nu vor fi calcate.

d.în cazul deteriorărilor termice, mecanice ale produselor datorate incendiilor, accidentelor de orice fel, intemperiilor sau neglijenţei în utilizare.

7. Dreptul de returnare a produselor cumpărate (exercitarea dreptul de retragere)

Clientul are dreptul să notifice în scris SC LOTEXCO IMPEX SRL că renunţă la cumpărare, fără penalităţi şi fără invocarea unui motiv, în termen de 14 zile calendaristice de la primirea produsului conform legii 51/2003 cu privire la regimul juridic al contractelor la distanţă şi de OUG nr.34/2014 şi poate returna produsul (produsele) în acelaşi termen de 14 zile calendaristice.

Dreptul de retragere nu se aplica în următoarele situaţii:

- furnizarea de produse confecţionate după specificaţiile prezentate de consumator sau personalizate în mod clar.In aceasta categorie intra produsele executate dupa dimensiunile furnizate de client,produsele executate cu un material ales de client dupa codul de culoare,produsele care nu sunt pe stoc si sunt comandate de SC LOTEXCO IMPEX SRL,special pentru Client,de la furnizorii SC LOTEXCO IMPEX SRL,                                                                                                          

-contractele în cazul cărora Clientul a solicitat în mod special SC LOTEXCO IMPEX SRL să se deplaseze la domiciliul sau sediul său pentru efectuarea de masuratori sau montaje,

-în cazul în care data de expediere a notificării intenţiei de returnare specificată în cererea de returnare depăşeşte perioada de 14 de zile calendaristice, calculată din ziua lucrătoare următoare datei contractului onorat,

-în cazul în care produsul returnat nu este în aceeaşi stare în care a fost livrat (şi cu documentele care l-au însoţit iniţial),

-pentru clienţii persoane juridice.

Înainte de expirarea perioadei de retragere, clientul informează SC LOTEXCO IMPEX SRL cu privire la decizia sa de retragere din contract, folosind una dintre următoarele variante:

-completarea formularului de retragere şi expedierea lui prin poştă sau e-mail,

-orice altă declaraţie neechivocă în care clientul îşi exprimă decizia de retragere din contract.

Clientul returnează produsele sau le înmânează unei persoane autorizate de către SC LOTEXCO IMPEX SRL să recepţioneze produsele, fără întârziere nejustificată şi în decurs de cel mult 3 de zile de la data la care clientul a comunicat catre SC LOTEXCO IMPEX SRL  decizia sa de retragere din contract. Clientul suporta costurile legate de returnarea produselor.

SC LOTEXCO IMPEX SRL returnează clientului contravaloarea produselor primită drept plată din partea acestuia, nu mai târziu de 14  zile calendaristice de la data la care este informat de decizia de retragere din contract a clientului. Returnarea sumelor este condiţionată de recepţionarea produselor care au făcut obiectul vânzării. Suma înapoiată va reprezenta contravaloarea produselor returnate.Aceasta suma poate fi micsorata daca clientul,prin manipularea necorespunzatoare,a diminuat valoarea produselor. Clientul este responsabil în ceea ce priveşte diminuarea valorii produselor rezultată din manipularea acestora, diferit de ceea ce este necesar pentru determinarea naturii, caracteristicilor şi funcţionării produselor. Rambursarea cuantumului se face numai prin transfer bancar în contul indicat de către client, specificat în format IBAN.                                                                                                                                                                        Din cauza varietăţii de tipuri de dispozitive de afişare (ecran de laptop, telefon mobil, tabletă, desktop PC), aspectul produselor (culori si textura) poate apărea uşor diferit faţă de aspectul real. Odată cu plasarea comenzii, Clientul consimte că aceste diferenţe sunt independente de voinţa SC LOTEXCO IMPEX SRL şi nu constituie motiv de anulare a comenzii şi/sau returnare a produselor.

8. Calitatea serviciilor de hosting, link-urile către alte site-uri, erori de funcţionare

Site-ul www.jaluzeleonline.ro  este găzduit de serverele unei terţe firme. SC LOTEXCO IMPEX SRL nu va putea fi făcută responsabilă pentru eventualele erori apărute pe site, indiferent de motivele apariţiei lor, acestea incluzând modificări ale site-ului, setări sau actualizări ale scripturilor programate.SC LOTEXCO IMPEX SRL nu va putea fi făcută răspunzătoare pentru erorile apărute din cauza folosirii anumitor browsere pentru vizitarea site-ului www.jaluzeleonline.ro .SC LOTEXCO IMPEX SRL nu răspunde de conţinutul, calitatea sau natura site-urilor la care se ajunge prin legături de pe site-ul www.jaluzeleonline.ro .

9. Abonarea şi dezabonarea la newsletter

Abonarea şi dezabonarea la newsletterul site-ului www.jaluzeleonline.ro  sunt gratuite şi voluntare şi implică acceptarea termenilor de utilizare de mai jos.

Mesajele trimise nu sunt nesolicitate şi oricând clientul se poate dezabona.Mesajele trimise respectă Legea comerţului electronic 365/2002 şi Hotărârea Guvernului nr. 1308/2002 referitor la comunicarea comercială aşa cum este ea stipulată de legislaţia românească şi internaţională.

Utilizarea newsletterului se face în aceleaşi condiţii de limitare a răspunderii din punctul de vedere al conţinutului precum se autorizează şi folosirea site-ului, în condiţiile prevăzute de prezentul document.

Abonaţii newsletter-ului www.jaluzeleonline.ro  pot retrimite aceste comunicări comerciale şi altor persoane, pe răspunderea lor, şi în condiţiile în care nu au modificat nici structura, nici conţinutul mesajelor respective. Persoanele care au primit de la abonaţii newsletter-ului RETRO BOUTIQUE mesajele comerciale se consideră că au fost informate în prealabil de către abonaţi despre prevederile prezentului articol. În acest context, SC LOTEXCO IMPEX SRL  nu poate fi facută răspunzătoare sub nicio formă de acţiunile abonaţilor săi.

SC LOTEXCO IMPEX SRL îşi rezervă dreptul de a restricţiona accesul oricărui abonat la newsletter dacă are orice motive să creadă că abonatul respectiv nu respectă prevederile prezentului document.

10. Politica de utilizare a cookie-urilor

Sit-ul www.jaluzeleonline.ro  foloseşte cookie-uri de performanţă ale site-ului, de analiză a vizitatorilor, de remarketing şi publicitate. Aceste cookie-uri nu colectează date cu caracter personal şi nu identifică personal vizitatorii site-ului, ci sunt folosite pentru a putea oferi conţinut adaptat preferinţelor vizitatorilor   pe parcursul navigării.Continuarea navigarii pe sit-ul www.jaluzeleonline.ro implica acceptarea de catre vizitatori a utilizarii cookie-urilor.

11. Forţa majoră

Niciuna din părţi nu va fi răspunzătoare pentru neexecutarea obligaţiilor sale contractuale, dacă o astfel de neexecutare este cauzată de un eveniment de forţă majoră. Forţa majoră este evenimentul imprevizibil, în afara controlului părţilor şi care nu poate fi evitat.

12. Dispoziţii finale

Orice altă problemă cauzată de produsele şi serviciile prezentate pe www.jaluzeleonline.ro  şi care nu este deja tratată in nici un articol din prezentul document, se va soluţiona pe cale amiabilă în termen de 30 de zile lucrătoare de la data sesizării în scris a problemelor de către utilizator. În cazul în care nu s-a reuşit stingerea conflictului pe cale amiabilă, competenţa revine instanţelor de judecată române sau unui organism de rezolvare a disputelor alternativ, agreat de ambele părţi.

Fiind de acord cu aceşti “Termeni şi condiţii de utilizare a site-ului www.jaluzeleonline.ro clientul îşi asumă în totalitate consecinţele ce decurg din folosirea în aceste condiţii a site-ului.